Lampe Berger Paris

Lampe Berger Paris, ontstaan in 1898 en tot op heden een begrip.
De basis werd toen gelegd, ontstaan uit het idee om het grootste probleem uit zijn tijd aan te pakken, de steriliteit in ziekenhuizen. Hier vond de apotheker Maurice Berger in 1898 een diffusiesysteem met katalyse uit. Hij vroeg er direct octrooi op aan. Deze revolutionaire technologie, die de atmosfeer van afgesloten ruimten zuiverde, werkt vandaag de dag nog op basis van de principes uitgevonden door Maurice Berger. Door het lumineuze idee om er parfum aan toe te voegen, werd het systeem een succes. Hierdoor werd het al snel in privéwoningen gebruikt, waardoor het bedrijf Lampe Berger Paris ontstond.

Hierdoor zag het kleine model van Lampe Berger rond 1930 een hoogtepunt, simpelweg omdat het de slechte geuren vernietigde. Wat volgde waren vele modellen, qua vorm maar ook qua materialen. De branders van Lampe Berger werden oogstrelende accessoires, tegenwoordig zijn het collectors items. Nog steeds wordt Lampe Berger geassocieerd met een ontwerper of een fabrikant, zoals Cristal de Baccarat, Cristalleries de Saint Louis, Emile Galle, Rene Lalique. Lampe Berger Paris heeft zelfs modellen voor merken als Coco Chanel, Jean Cocteau, Colette en Picasso.

Er is in al die jaren wel het één en ander veranderd, men is het systeem blijven evolueren en verbeteren. Waardoor het in de basis nog steeds het systeem van toen is, maar dan in helemaal van nu!

Lampe Berger Paris

Nieuwe Producten

[recent_products per_page=”4″ columns=”4″ orderby=”date” order=”ASC”]