Parfum Berger

Parfum Berger

HuisparfumPlaza.nl is de speciaalzaak als het om Lampe Berger en Parfum Berger gaat. Wij zijn dé specialist in Lampe Berger, dit komt door onze jarenlange ervaring met de Lampe Berger branders en de Lampe Berger huisparfums.Gezien de hoge kwaliteit van deze producten door de vele jaren van ervaring hoefden we niet na te denken om ook de geurstokjes van Lampe Berger op te nemen in ons assortiment. De Lampe Berger geurstokjes worden verkocht onder de naam Parfum Berger, hier hebben ze naast de geurstokjes natuurlijk ook de  navullingen voor de geurstokjes van.

Parfum Berger

Geschiedenis van Lampe Berger.

De eerste Lampe Berger stamt uit 1898, in dit jaar heeft Maurice Berger patent aangevraagd op de katalytische brander. Dit systeem werd gebruikt om het belangrijkste probleem van zijn tijd aan te pakken, namelijk de steriliteit in de ziekenhuizen. Het diffusiesysteem met katalyse dat hij toen uitgevonden heeft en waar hij direct octrooi op aangevraagd heeft, kennen wij tot op de dag van vandaag nog steeds.

Door parfum toe te voegen aan deze revolutionaire technologie, die tot dan toe enkel nog de lucht in de ziekenhuizen zuiverde, ging men de Lampe Berger ook in woningen gebruiken.

Het systeem dat vieze geuren vernietigde zag haar hoogtepunt rond 1930. De Lampe Berger werd een collectors item, elke Lampe Berger wordt geassocieerd met een ontwerper en grote fabrikant zoals Cristal de Baccarat, Cristalleries de Saint Louis, Emile Galle, Rene Lalique. In de jaren ’50 werden dat de top porselein producenten, namen zoals Coco Chanel, Jean Cocteau, Colette en Picasso hadden elk hun eigen Lampe Berger.

Men bleef het systeem ontwikkelen waardoor het voortdurend werd verbeterd, dat is de kracht en de voornaamste reden dat de branders tot in de 21ste eeuw nog wordt gebruikt.

Een gevarieerde collectie.

Misschien vraag je je af of een Lampe Berger iets voor jou is? Het antwoord daarop is JA! De heerlijke parfums en die mooie branders zijn eigenlijk geschikt voor iedereen die graag een persoonlijk tintje wil toevoegen in huis door middel van een heerlijk parfum en met een decoratief object die past bij het interieur. Door ons grote aanbod aan soorten branders in diverse vormen, kleuren en gemaakt van diverse materialen in de meest uiteenlopende stijlen is dat mogelijk. De collectie van Lampe Berger is zo divers dat er altijd wel een model is die past bij elk interieur.

Er wordt bijvoorbeeld dagelijks door een team van designers, met verschillende achtergronden, gewerkt aan de ontwikkeling en het vernieuwen van de collectie. Hierdoor worden er ieder jaar zo’n 15 nieuwe modellen gecreëerd, waarvan sommige maandenlange voorbereiding vereisten. Je mag uiteraard verwachten dat ze de modellen aan de hand van de nieuwste trends maakt. Sommige modellen zijn voor speciale gelegenheden en worden in gelimiteerde oplage gemaakt, zoals Moederdag en Kerst. Naast de gelimiteerde modellen zijn er nog de speciale modellen uit de ‘Edition d’Art’ collectie, elk model even uitzonderlijk van ontwerp. Deze modellen worden meestal ontworpen door bekende (Franse) ontwerpers en worden vervaardigd uit de meeste authentieke en edele materialen die bijdragen aan de opmerkelijke technische hoogstandjes en hedendaagse vormgeving van deze collectie.

Dit is een demo winkel voor test doeleinden. Geplaatste orders zullen wij niet in behandeling nemen. Sluiten