Wat is huisparfum?

wat is huisparfum?

Wat is een huisparfum?

Een veel gestelde vraag blijft toch altijd wel: Wat is huisparfum?Huisparfum is een vrij algemene benaming voor de verschillende manieren om het in huis lekker te laten ruiken. Voor veel mensen zijn dit direct geurstokjes. Maar er zijn veel manieren om een prettige geur te verspreiden in huis. Denk ook eens aan aroma diffusers of geurbranders. Er zijn dus meer manieren, hier vind je het assortiment van Maison Berger om te gebruiken om het in huis prettig te laten ruiken.

In het kort samengevat is een huisparfum een manier om een aangename geur in huis te verspreiden en de term huisparfum wordt al snel gelinkt naar een geur en minder snel naar een manier van geurverspreiden.

Wij hebben gekozen om de huisparfums van Maison Berger aan te bieden. Dit merk is bekend van de Lampe Berger die sinds 1898 bekend is van het zuiveren, reinigen en parfumeren van een ruimte. Inmiddels is het één van de kenmerkende bedrijven als het gaat om parfumverspreiders.

Alle navullingen voor de systemen van Maison Berger zijn complexe parfums die opgebouwd zijn uit diverse geurnoten, die samen de parfums maken zoals ze zijn. Het aanbod van alle huisparfums van Maison Berger is zo enorm dat ze zijn onder te verdelen in geurgroepen. Dit maakt het vaak eenvoudiger om een nieuwe geur te vinden.

De geurgroepen van Maison Berger

Zoals gezegd heeft Maison Berger ervoor gekozen om een onderverdeling te maken in de verschillende geuren huisparfums die ze hebben. Om de vele geuren overzichtelijk te houden én om ze makkelijker te kunnen omschrijven worden deze opgesplitst in verschillende geurgroepen.

Hierdoor nemen we de verschillende geurgroepen of collecties met je door.

Kruidig / Houtachtig / Warm

Deze collectie huisparfums voert je mee op een zinnenprikkelende reis met warme, kruidige en houtachtige geuren die een ambiance van mysterie en sensualiteit creëren.

Ga naar de Oriental Collectie
Lampe Berger Oriental collectie
Lampe Berger Fruity collectie

Fruitig

De collectie met deze huisparfums vult je interieur met een explosie van zomerse frisheid. Sappige geuren van citrusvruchten, bessen en exotisch fruit creëren een vrolijke en ontspannen sfeer.

Ga naar de Fruity Collectie

ZOET

De collectie staat bekend om de pure zoete verleiding. Een collectie met huisparfums die je zintuigen met heerlijke geuren van vanille, appel, kaneel en andere zoete lekkernijen verwent.

Ga naar de Sweets Collectie
Lampe Berger Sweets collectie
Lampe Berger Floral collectie

Bloemig

De collectie voor de liefhebbers van bloemen. Deze bloemenpracht vult je interieur met frisse, soms wat vrouwelijke geuren van diverse bloemen uit alle hoeken van de wereld.

Ga naar de Floral Collectie

Fris

De collectie van frisse citroentonen en zuivere zeegeuren, de Fresh collectie biedt een scala aan geuren die perfect zijn om je huis op elk moment van de dag een frisse boost te geven.

Ga naar de Fresh Collectie
Lampe Berger Fresh collectie
Lampe Berger Pure collectie

Puur / Schoon

Deze collectie met huisparfums vult je interieur met zachte, subtiele geuren die perfect zijn voor diegenen die houden van een discrete en verfijnde ambiance.

Ga naar de Pure Collectie

Neutral

De vloeistof in deze collectie bevat geen parfum, maar hiermee reinig je het Lampe Berger systeem en kun je de intensiteit van de verschillende huisparfums verzachten door er aan toe te voegen.

Ga naar de Neutral Collectie
Lampe Berger Neutral collectie
Lampe Berger Aroma collectie

Aroma therapie

Stap in de een wereld van welzijn met de Maison Berger Aroma collectie. Deze collectie met huisparfums is speciaal ontwikkeld om positieve effecten op lichaam en geest te creëren met behulp van aromatherapie.

Ga naar de Aroma Collectie

Lolita Lempicka

Een unieke samenwerking met de modeontwerpster Lolita Lempicka zorgt dat hun parfum voor alle parfumverspreiders van Maison Berger verkrijgbaar is.

Ga naar de Lolita Lempicka Collectie
Lampe Berger Lolita Lempicka collectie
Lampe Berger Starck collectie

Starck

Een andere bijzondere samenwerking is die met Philippe Starck en biedt een unieke zintuiglijke ervaring, waar design en geur samensmelten om een onvergetelijke ambiance te creëren.

Ga naar de Starck Collectie

De voordelen van het gebruik van huisparfum

Huisparfum is meer dan alleen een manier om je huis lekker te laten ruiken. Het is een krachtig instrument om je leefomgeving te transformeren, je welzijn te bevorderen en je zintuigen te bekoren. Door bewust geuren te kiezen die passen bij jouw behoeften en voorkeuren, creëer je een harmonieuze en uitnodigende sfeer die jouw dagelijks leven verrijkt.

De voordelen van huisparfum gaan verder dan een aangename geur:

 • Creëert een gastvrije sfeer: Een subtiele geur van vanille of eucalyptus kan een warme en uitnodigende atmosfeer creëren.
 • Verbetert de gemoedstoestand: Lavendel staat bekend om zijn kalmerende effecten, terwijl citrusgeuren energie kunnen geven.
 • Stimuleert concentratie: Geuren zoals rozemarijn en pepermunt bevorderen het geheugen en de focus.
 • Roept herinneringen op: Bepaalde geuren kunnen je terugbrengen naar dierbare momenten.
 • Maskeert ongewenste geuren: Neutraliseer onaangename kookluchtjes of huisdierengeuren.
 • Duurzame opties: Kies voor natuurlijke etherische oliën, diffusers en kaarsen om je huis ecologisch te parfumeren.

Huisparfum: De finishing touch voor jouw interieur

Of je nu kiest voor frisse, bloemige of houtachtige geuren, er is altijd een huisparfum dat perfect aansluit bij jouw stijl en interieur. Met geur creëer je de perfecte ambiance in elke ruimte:

 • Woonkamer: Kies voor een warme geur zoals vanille of sandelhout.
 • Slaapkamer: Ga voor een kalmerende geur van lavendel of kamille.
 • Keuken: Vul de ruimte met frisse geuren zoals citroen of grapefruit.
 • Badkamer: Creëer een spa-achtige sfeer met eucalyptus of mint.

Ontdek de kracht van geur en experimenteer met verschillende vormen van huisparfum:

 • Geurkaarsen: Verspreiden geur en sfeer met een sfeervolle gloed.
 • Geurstokjes: Geven continu een subtiele geur af.
 • Roomsprays: Verstuif direct een frisse geur in een ruimte.
 • Aromadiffusers: Verspreiden geur met ultrasone trillingen.

Huisparfum is een eenvoudige en betaalbare manier om jouw interieur een persoonlijke touch te geven en de sfeer te creëren die jij wilt. Met het juiste huisparfum maak je van jouw huis een echte thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *